Ingrediente:

  • 50 frunze de vită de vie
  • 500 g carne de porc
  • 2-3 cepe
  • 2-3 linguri orez
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 100 ml borș acru
  • 1 lingură piure de roșii
  • 2-3 roșii
  • 250 ml smântână
  • verdeață
  • 1 frunză de dafin
  • supă
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Pentru început, așezăm frunzele de viță de vie într-un vas. Adăugăm apă clocotită și le lăsăm la înmuiat.

2. Pentru umplutură, tăiem carnea de porc cubulețe.

3. Amestecăm carnea pregătită anterior cu orezul fiert. Adăugăm ceapa tăiată mărunt, sarea, piperul, verdeața, roșiile tăiate cubulețe și un pahar de supă. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

4. Așezăm câte o lingură de umplutură pe o frunză de viță de vie. Formăm sarmalele, pe urmă le așezăm într-un ceaun. Acoperim sarmalele cu frunze de vie.

5. Adăugăm borșul și piureul de roșii dizolvat în supă.

Gătim la foc mic până când sarmalele sunt gata.

Să aveți poftă!