Ingrediente pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 120 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 100 g untg
  • 600 g făină
  • 1/2 linguriță sare
  • coajă de lămâie
  • 10 g zahăr vanilat

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1.5 kg mere
  • 4 linguri zahăr
  • 1 lingură unt
  • scorțișoară

Mod de preparare:

1. Într-un bol, amestecăm drojdia cu zahăr. Adăugăm jumătate din cantitatea de lapte și amestecăm foarte bine.

2. Adăugăm 4 linguri de făină și mixăm până la omogenizare.

3. Într-un bol separat, batem ouăle. Adăugăm zahărul și sarea. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

4. Turnăm compoziția de ouă în amestecul de drojdie și lapte. Mixăm bine, pe urmă adăugăm untul topit, coaja de lămâie și făina cernută.

5. Amestecăm bine până obținem un aluat moale și omogen. Îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm la crescut 3 ore. În acest timp aluatul trebuie frământat de 2 ori (după fiecare 40 minute).

6. Pentru umplutură, decojim și curățăm merele, pe urmă le tăiem bucățele.

7. Într-un vas, topim untul la foc mic. Adăugăm zahărul, merele și amestecăm bine. La final, adăugăm scorțișoara și luam vasul de pe foc.

8. După ce a crescut, împărțim aluatul în bile egale. Întindem fiecare bucățică de aluat într-o foaie subțire, Repartizăm uniform umplutura și formăm pachețele.

9. Tapetăm pachețelele cu ou bătut și le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.