Pandișpan moale și delicios, cremă fină, dulce-acrișoară – Prăjitură Vis de vișine

Ingrediente pentru blat:

  • 150 g făină
  • 100 g semințe de mac
  • 50 ouă
  • sare
  • 150 g zahăr
  • 1 linguri ulei
  • 1 linguri apă fierbinte
  • 2 lingurițe praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 plic de cremă

Ingrediente pentru jeleul de vișine:

  • 2 cutii de vișine
  • 750 ml suc de vișine
  • 2 pachețele de jeleu

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 ml frișcă
  • 100 g ciocolată neagră
  • 50 g ciocolată neagră pentru decor

Mod de preparare:

1. Pentru început, tapetăm o formă cu hârtie de copt.

2. Separăm albușurile de gălbenușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile până obținem o spumă tare și omogenă. Gălbenușurile le amestecăm cu apă și ulei.

3. Treptat, adăugăm zahărul în spuma de albușuri. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm gălbenușurile, semințele de mac, praful de copt și făina. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.

4. Turnăm uniform aluatul în forma de copt pregătită anterior. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.

5. Într-un bol separat, turnăm 250 ml de lapte. Adăugăm crema pudră (pudding) și amestecăm bine.

6. Punem restul de lapte la fiert, la foc mic. Adăugăm amestecul de cremă pudră și mixăm energic până obținem o cremă densă și omogenă.

7. Într-un vas, turnăm siropul de vișine. Adăugăm apă astfel încăt să avem un amestec de 750 ml. Punem vasul pe foc și adăugăm praful de jeleu și vișinele. Amestecăm bine până la omogenizare.

8. În crema pudding, adăugăm untul și amestecăm cu ajutorul unui mixer.

9. Pentru a monta prăjitura, tăiem blatul în 2 părți egale. Tapetăm o parte cu crema de pudding. Pe deasupra, adăugăm jeleul de de vișine iar la final acoperim cu al 2-lea blat. Tapetăm tortul cu frișca și glazură de ciocolată. La final, decorăm cu ciocolată de menaj. Punem prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Loading...