Cele mai bune clătite aperitiv – Rețeta de clătite pe care o căutam de ani de zile

Ingrediente:

  • 100 g carne de pui
  • 4 ouă
  • 200 g făină
  • 25 g unt
  • 1 linguriță sare
  • 30 g ciuperci champignon
  • 1 lingură smântână
  • 300 ml lapte
  • 1 linguriță zahăr
  • 20 ml ulei

Mod de preparare:

1. Într-un vas, fierbem 1 ou.

2. Într-un vas separat, fierbem carnea de pui. Ciupercile le tăiem mărunt și le prăjim într-o tigaie cu ulei încins.

3. Punem laptele la fiert. Adăugăm făina, uleiul, sarea și zahărul. Amestecăm foarte bine până obținem un aluat omogen.

4. Prăjim clătitele într-o tigaie încisă cu ulei.

5. Pentru umplutură, mărunțim carnea de pui pregătită anterior. Oul fiert îl dăm prin răzătoare.

6. Într-un bol, turnăm ciupercile pregătită anterior. Adăugăm carnea de pui, oul, smântâna sarea și piperul. Amestecăm foarte bine.

7. Pe fiecare clătită așezăm câte 1 lingură de umplutăr. Pliem clătitele și le dăm printr-un amestec de lapte, 3 ouă și 1 lingură de făină. La final, prăjim 2-3 minute clătitele într-o tigaie încinsă cu unt.

Poftă bună!

Loading...