Ingrediente: Aceasta prajitura extrem de gustoasa poate fi facuta din 3 sau 4 foi. Eu am facut-o din 3.

Foile – Avem nevoie pentru fiecare foaie de 3 oua; 3 linguri zahar; 1 lingurita bicarbonat stins cu lapte fierbinte; 2 linguri de faina alba si 5 linguri nuca macinata.

Crema – Galbenusurile de la 9 ouase pun pe abur cu 250 gr. zahar farin si cu 5 vanilii.

Mod de preparare:

Pentru inceput se separa ouale, (galbenusurile se pun deoparte intr-un bol), se bat albusurile de la 3 oua cu un praf de sare, se adauga 3 linguri de zahar, 1 lingurita de bicarbonat stins cu lapte fierbinte, se adauga cele 2 linguri de faina si la urma cele 5 linguri de nuca macinata.

Atenție: cand se pune nuca se roteste incet cu lingura de lemn ca sa nu scada compozitia de albus.

Se fac 3 foi. Fiecare foaie se face pe rand (1 foaie din 3 oua). Se intinde compozitia unei foi cu lingura pe dosul tavii si se dau la copt la foc potrivit. Se are grija sa nu se arda.

Cum se prepară crema?

Galbenusurile de la 9 ouase pun pe abur cu 250 gr. zahar farin si cu 5 vanilii. Se amesteca bine bine si se lasa pe abur pana se ingroasa, amestecandu-se continuu.

Separat 1 unt de 250 gr. se bate spuma si se amesteca cu crema de galbenusuri dupa ce aceasta s-a racit. Se ung foile cu crema obtinuta iar deasupra se unge mai usor. Se orneaza dupa preferinta, cu nuca macinata sau cu ciocolata rasa. Eu am ornat-o cu ciocolata rasa.

Poftă bună!